Google Play Music nebo MusicJet

Google Play Music nebo MusicJet

Je to pár dní co Google vstoupil do českého hudebního trhu se svou službou Google Play Music Naplno a stal se tak přímím konkurentem již nějakou dobu trvající službě MusicJet a v tomto článku se pokusím tyto dvě služby porovnat a tím vám případně pomoci při výběru mezi těmito dvěma nabídkami. Na začátku chci upozornit, že služba MusicJet má více verzí. V tomto článku pro smysluplné porovnání budu  brát v potaz pouze nejvyšší verzi NAPLNO.

Funkce Google Play Music x MusicJet:

Google Play Music Naplno

MusicJet Naplno

Neomezený poslech: Ano Ano
Doporučení hudby Ano Ano
Mobilní přístup: Ano Ano
Offline poslech na mobilu: Ano Ano
Reklamy: Ne Ne
Tvorba playlistů: Ano Ano
Omezení: Ne Ne

Z tabulky by se dalo říci, že služby jsou stejné a nabízí stejné funkce, ale rozhodně tomu tak není. Google Music má rozhodně větší hudební databázi nežli MusicJet. MusicJet považuje za svou velkou výhodu exkluzivní možnost poslechu alb českých autorů, například ještě před oficiálním prodejem. Toto Google Music nemá, ovšem následně po zahájení prodeje se alba dostanou do databáze, takže uživatel o album nepřijde. Google má smlouvu s většinou vydavatelství včetně těch českých.

Obě služby pomocí různých algoritmů a toho jakou hudbu posloucháte automaticky vám nabídnou podobné skladby a autory. Obě služby nepřidávají do hudby reklamy a jsou bez jakéhokoliv omezení.

Dostupnost:

Dá se říci nejdůležitější bod porovnání. Dostupnost služeb na PC a na chytrých telefonech. Můj názor je že Google Music vyhrává na poli PC a MusicJet zase na poli chytrých telefonů nyní vám řeknu proč si to myslím.

Dostupnost na PC:

Google Music je dostupný takřka kdekoliv stačí přípojení k internetu a internetový prohlížeč. A můžete neomezeně poslouchat hudbu, vytvářet playlisti. Zajímavou funkcí je vytváření vlastních rádií, které můžete sdílet s přáteli a oni je mohou poslouchat. Další super funkcí je možnost nahrát až 20 000 vlastních písniček na svůj Google Play Music účet.

MusicJet to má s dostupností horší. Musíte mít v počítači nainstalovanou speciální jejich aplikaci, podobnou iTunes. Tím ztrácí svou mobilitu a dostupnost kdekoliv i třeba v práci, kde nemůžete instalovat programy jak se vám zlíbí.

Lepší varianta Google Music

Dostupnost na mobilu:

Google Music Naplno budete moci používat pouze ve svém Android zařízení se speciální officiální aplikací. Díky které budete moci poslouchat neomezeně. Pokud budete chtít poslouchat offline pomocí kliknutí si přetáhnete třeba album do své knihovny v telefonu a následně nepotřebujete internet.

MusicJet také potřebuje k funkčnosti speciální aplikaci ale zde má navrch poněvadž jí má pro Android, iOS, Windows Phone a Symbian. Není tedy zaměřen pouze na Android uživatele, jako služba od Google. I MusicJet umí přehrávat offline hudbu.

Lepší varianta MusicJet

Kvalita přehrávání:

Zde naprosto vyhrává Google Play Music naplno. Který při dostatečně rychlém internetu je možné streamovat hudbu až v 320kbps kvalitě.  MusicJet streamuje hudbu v maximální kvalitě 160kbps při rychlém připojení internetu. Při pomalém připojení pouze 96kbps.

Cena:

Aktuální cena Google Music Play Naplno je 129Kč na měsíc pokud se registrujete do 15.11. 2013. Pokud to nestihnete tak budete mít normální cenu 149Kč. MusicJet stojí také 149Kč měsíčně. Tedy cenově jsou vyrovnané. 

Možnost vyzkoušení:

Obě služby nabízí možnost vyzkoušet si služby předem zdarma, abyste mohli vyzkoušet jejich funkce a rozmyslet se jestli si je následně zakoupíte. Google Play Music nabízí zkušební dobu 30 dnů. MusicJet má zkušební dobu 7 dnů.

Závěr:

Můj osobní názor je takový, že pokud jste majiteli Android chytrého telefonu, či tabletu a nejlépe obojí není vůbec co řešit a je pro vás vhodná služba Google Music Play Naplno. Pokud máte chytré zařízení s jiným operačním systémem, nežli je Android doporučuji MusicJet, díky své dostupnosti na mnoha mobilních operačních systémech.

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup