Novinky na Skydrive + osobní zkušenosti

Novinky na Skydrive

S blížícím se novým operačním systémem od Microsoftu Windows8, který si bude zakládat právě na Cloudu a propojením mezi zařízeními nastali i velké novinky ve službě Skydrive.  Nyní má Skydrive podobný princip, jako Dropbox ovšem je mnohem méně známý a i má mnoho násobně menší počet uživatelů, což je škoda a pevně věřím, že se to časem změní.

Novinky na Skydrive?

Za hlavní novinku a vylepšení považuji konečně oficiální aplikaci pro Windows i Mac. Aplikace vám dovolí přidávat a odebírat, či upravovat data na Skydrive, jako byste je měli u sebe na pevném disku.  Složka automaticky synchronizuje data v PC s daty na Internetu a vaše soubory jsou vždy aktuální.

Microsoft vytvořil aplikace nejen pro Desktopové systémy, ale i pro mobilní zatím pro Windows Phone a iOS. Díky těmto aplikacím budete moci ihned sdílet, či jen nahrát své fotografie, videa, či jaký koliv soubor z telefonu, ale i do vašeho telefonu.

Microsoft dále uvedl  Skydrive API, díky němuž budou moci vývojáři vytvářet aplikace provázané s touto službou.

Velká výhoda Skydrive je v tom, že pokud nahrajete prezentaci, tabulku či Word dokument na Skydrive tak ho můžete online spouštět, či upravovat pomocí online verzi kancelářského balíčku Office .

Osobní zkušenosti

Osobně jsem zkoušel Deskopovou aplikaci, která velice snadnou a rychlou instalaci. Po nainstalování se vytvoří ve vašem počítači složka SkyDrive. Automaticky se začne stahovat všechen obsah co máte na SkyDrive do vašeho počítače v čemž vidím chybu. Například Dropbox stáhne do vašeho počítače, jen pouze co chcete a ne všech obsah. Ze začátku vás to trápit nemusí, ale až budete mít na SkyDrive třeba 15GB dat už se vám to nebude muset líbit, aby vám zbytečně zahlcoval váš pevný disk. Microsoft se inspiroval Dropboxem a po nahrátí dokumentu do složky se u jeho ikonky objeví zelený háček, čímž poznáte že byl již soubor úspěšně nahrán na web.

Mě osobně se moc nezamlouvá, že to funguje opravdu jako normální složka v tom, že pokud chcete  například soubor z této složky přesunout na plochu tak se soubor opravdu přesune na plochu a ve složce SkyDrive se smaže, což se mi moc nelíbí a byl bych raději, kdyby tam zůstal.

 

 

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup