Jak se vyhnout BadRanku

Jak se vyhnout BadRanku

Co je to BadRank?

Princip je velice podobný principu Pageranku, akorát že BadRank funguje opačným směrem. Princip BadRanku je založen na odchozích odkazech. Tedy BadRank můžete získat tak, že budete odkazovat na stránky, které mají BadRank a ty vám následně část svého BadRanku předají.

 

Grafické znázornění principu BadRanku:

badrank

Důvod proč existuje BadRank je boj proti spamu na stránkách. Kvůli BadRanku si spousta majitelů stránek pečlivě rozmyslí na které stránky odkazovat a na které ne. Dávejte si pozor, aby vás nezaslepila vidina zisku. Mnoho stránek s BadRankem  jsou si toho vědomi a nabízí za odkazy poměrně vysoké části hlavně z odvětví gamblerství a erotiky.

Jak odkazovat na cizí stránky, aniž bych se musel bál BadRanku?

Velice jednoduchá a účinná ochrana je atribut rel=“nofollow“, který zamezí vyhledávačů, následovat tento odkaz. Co to znamená? To znamená, že vyhledávače nebudou předávat odkazu Ranky, tedy nemůžete získat ani BadRank, jelikož se robot vyhledávače vůbec nepřemístí na odkartovanou stránku.

V praxi pak kód vypadá takto:

<a href=“URL adresa na odkazující stránku“ rel=“nofollow“>Název odkazu</a>

Pro představu co se stane při použití tohoto atributu si představte  své stránky tak, že home page je kmen stromu a jednotlivé odkazy větve ze kterého pak další odkazy jsou listy atd. Pokud dáte k odkazu nofollow nevyroste větev na té pak nevyrostou listy a ani žádné plody a hmyz (BadRank) nemůže tak strom napadnout přes tuto neexistující větev.

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup