Má cenu placená pozice v katalogu stránek?

Má cenu placená pozice v katalogu stránek?

Toto téma bude velice krátké, ale výstižné.

Nejdříve co nabízí placené pozice?

  • Odkaz na hlavní stránce
  • Přednostní pozice v kategorii
  • Vyšší efekt na SEO

Blíže si to rozepíšeme. Takže výhoda že odkaz je na hlavní stránce, je ta že má vyšší kvalitu, poněvadž je pravidlem, že hlavní stránka je nejvíce hodnocená má nejvyšší Ranky a tím je pak předává na vaše stránky(Na přerozdělování je vlastní téma).

Přednostní pozice v kategorii má výhodu pouze tehdy pokud jde o extrémně navštěvovaný katalog jinak nemá smysl.  A vyšší efekt na SEO je již jak jsem psal u výhody hlavní stránky.

Obecně má, ale odkaz v katalogu velice minimalistický přínos. Vyhledávače nemají  laicky řečeno rády takovéto odkazy, a proto jim přidávají menší hodnotu.  Vysokou hodnotu mají odkazy smyslně vnořené do textu. Takovým to přirozeně vypadajícím odkazům dávají mnohem větší hodnotu a tím vyšší efektivnost pro SEO, ale to už se vměšuji do PR článků o těch se dozvíte na dalších stranách.

Takže si to shrneme PLACENÝ upřednostněný odkaz mý smysl jen tehdy, když se jedná o známý a hojně navštěvovaný katalog. Jen tehdy za to může ta cena stát, protože vám může přivést hodně návštěvníků na stránky. Pokud si chcete pořídit v nějakém málo navštěvovaném katalogu, ale s vysokými Ranky tak to podle mého názoru nemá smysl a je to zahozená investice.

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup