Jak zkontrolovat validitu stránek

Jak zkontrolovat validitu stránek

Zkontrolovat své stránky, či cizí při analýze konkurenčních webů, nebo prostě, když jste zvědavý, jak na tom jsou ostatní můžete zcela zdarma a jednoduše.

Mít validní stránky je velice důležité a pro vás výhodné a prospěšné, ale o tom jsem již psal v jiném článku. Dnes se budu zabývat, jak rychle a jednoduše si zkontrolovat stránky a dokázat, že to zvládne úplně každý.


První možnost je zkontrolovat si své stránky přímo na stránkách W3C ( o kterém jsem již psal a vysvětloval kdo to je a co dělá a jaký má význam pro vás)

Jednoduše kliknete na tento odkaz:

http://validator.w3.org/

Načte se vám příslušná stránka a zde vložíte URL vaší stránky do políčka:  

Pokud to uděláte takto, tak validator automaticky detekuje v jakém jazyce jsou vaše stránky napsané a jakých standardech a následně vám vyhodí výsledek pro váše stránky.

Je zde, ale i rozšířená možnost (pro zkušenější uživatele)

Klikněte:  More Options

Políčka:

Character Encoding vyberte zásadně UTF-8 protože to je nejrozšířenější kódování stránek v ČR a také jedno zmála, které podporuje českou diakritiku (háčky,čárky)

Document Type zde vyberete typ  programování, vůči kterému chcete nechat svoje stránky zkontrolovat. V dnešní době si většina uživatelů nechává zkontrolovat, jak by jejich stránky dopadli při standardech nového programovacího jazyka HTM5 ( ZATÍM POUZE BETA VERZE, protože HTML 5 nemá ještě definované 100% standardy)¨

Plugin:

Pokud jste uživateli internetového prohlížeče Mozilla tak zde existuje speciální plugin (myslím, že je i pro jiné prohlížeče, nebo zajisté najdete náhradu tohoto pluginu).

Tento plugin implementuje testování do prohlížeče, takže když najdete na stránku, tak se vám automaticky v dolní liště zobrazí výsledek pro tyto stránky.

Tento plugin je vhodný i pro méně zkušené uživatele a jeho výhodou je, že obsahuje českou lokalizaci.

Stáhnout plugin a další informace o něm naleznete zde: http://users.skynet.be/mgueury/mozilla/

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup