Co je to Ubuntu?

Ubuntu

Co je to Ubuntu? je velmi obsáhlá. Ale já se vám v následujícím článku pokusím nastínit alespoň základní informace.

Ubuntu je operační systém běžící na linuxovém jádře. Je to systém, který je zadarmo a tudíž za jeho používání nemusíte nic platit. Systém je vyvíjen v podstatě každým uživatelem systému, protože každý si systém může upravit jak chce nebo si do něho naprogramovat vlastní aplikaci a tyto úpravy pak zveřejnit.

Tento operační systém má několik výhod ale i nevýhod. Za nejdůležitější výhody osobně považuji to, že operační systém je zadarmo. A také to, že nepotřebuji žádný antivirový program, protože na linuxu není možné spustit aplikace vytvořené pro operační systém Windows (pouze přes speciální aplikaci Wine), na který je většina virů dělána. A navíc veškeré změny v systému, instalace nových aplikací a další důležitější úpravy jsou chráněny rootovským heslem.

Ubuntu používám již skoro rok a zatím jako jedinou nevýhodu jsem zaregistroval to, že se na něm špatně zprovozňují počítačové hry. Velké množství her jde zprovoznit pomocí Wine či PlayOnLinux, ale i tak se najdou některé, které nejdou.

A to je asi celé, co vám mohu o Ubuntu říci. Mohl bych tu vyprávět i dál, ale nechci napsat něco špatně. Takže pokud vás zajímá o tomto systému více, tak navštivte oficiální české stránky na adrese http://www.ubuntu.cz kde naleznete i oficiální českou podporu a to na adrese http://forum.ubuntu.cz/ ale také spousty užitečných návodů na adrese http://wiki.ubuntu.cz

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup