Android jak vypnout aplikace na pozadí

Android jak vypnout aplikace na pozadí

Aplikace na pozadí patří mezi celkem problém u Androidu, protože značně zpomalují chod telefonu kvůli nárokům na operační paměť (RAM) a zbytečně vybíjejí baterii. Zpravidla všechny nainstalované aplikace a hry běží na pozadí a je třeba jim v nastavení telefonu to zakázat.  Běžící aplikace na pozadí jsou jedna z příčin, proč se Android po nějakém tom týdnu používání začne zasekávat a zahlcovat, protože všechny nainstalované aplikace i při vypnutí spotřebovávají na pozadí část z operační paměti. Operační paměť u Androidu je potřeba minimálně 2GB, protože 1GB si zpravidla bere samotný systém.

Návod jak vypnout aplikace na pozadí na Androidu:

  • Jděte do Nastavení -> Správce napájení -> Správa aplikace na pozadí
  • Zde vidíte kompletní seznam aplikací a her. Pokud je u aplikace vpravo zelená ikona s fajvkou znamená to, že aplikace má povolení běžet na pozadí.
  • Stačí kliknout na zelenou ikonu s fajvkou a změní se na červenou ikonu značící zákaz chodu aplikace na pozadí.

Pozor: Dejte pozor, jaké aplikace zakazujete a povolujete. Například antivirový program musí mít povolený chod na pozadí, stejně tak všechny služby Google (Aplikace Google, Obchod Google Play, atd.). Pokud by antivir měl zakázáno pracovat na pozadí nemohl by vás chránit. Dále pokud by byl zakázán Obchod Google Play, tak by vás pravděpodobně neinformoval o dostupných aktualizacích.

Doporučuji zakázat chod na pozadí aplikacím, které nemají nic společného se systémem a jsou spíše pro zábavu. Různé editory fotografií, všechny hry atd.

Tip: Pokud by nějaká aplikace, které jste vypnuli chod na pozadí pak neběžela správně znovu jí chod na pozadí povolte.

Můžete přeskočit na konec a zanechat odpověď. Ping není v současnosti povolena.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup