Co udělat před aktualizací na Windows 10?

Co udělat před aktualizací na Windows 10?

Na internetu se vynořily desítky článků o tom, jak aktualizovat váš počítač, či notebook na nejnovější Windows 10. Důležitý je ovšem nejen to jak aktualizovat, ale co udělat před aktualizací abyste se vyhnuli případným potížím a měli jistotu, že nepřijdete o vaše data a že vaše zařízení bude správně s Windows 10 fungovat. To se dozvíte v tomto článku.

Důležité kroky před aktualizací na Windows 10:

1. Záloha dat

Při aktualizaci mohou nastat potíže, které vás dokáží připravit o všechna vaše data a vy pak budete muset zformátovat disk a nainstalovat systém zcela znovu a čistý a rázem jste přišli o všechny vaše soubory. Proto doporučuji veškerá vaše osobní data: dokumenty, fotky, hudbu atd. zálohovat na externí pevný disk například jednoduchým zkopírováním složky s názvem vašeho uživatelského jména ve složce C:\Users.

Případně ještě doporučuji využít kompletní zálohu systému pomocí ZÁLOHY WINDOWS: Ovládací panely\Systém a zabezpečení\Zálohování a obnovení.

2. Kontrola ovladačů

Pokud máte starší notebook, nebo počítač doporučuji na stránkách výrobců vašeho hardware zjistit, jestli výrobce vydal ovladače vaše hardware pro Windows 10, aby se nestalo, že po aktualizaci vám nepůjde síťová karta, kvůli chybějícímu ovladači.

3. Kontrola kompatibility programů

Pokud máte pracovní notebook, či počítač a máte tam důležité programy, které potřebujete doporučuji si na internetu zjistit, jestli tyto programy jsou dostupné i ve Windows 10.

4. Záloha internetových prohlížečů

Doporučuji vám zálohovat vaše uložené záložky případně i účty a hesla, abyste je pak jednoduše importovali do nového vyhledávače na Windows 10.

YouTube Preview Image
Můžete přeskočit na konec a zanechat odpověď. Ping není v současnosti povolena.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup