Co je to powerbanka?

Co je to powerbanka?

Powerbanka je úžasná věc, kterou se hodí mít po ruce třeba na cestách. Jak již z názvu lze vydedukovat power, jako energie a banka pro uchovávání, tedy powerbanka uchovává energii a následně jí dle potřeby předává zařízením.  Jedná se o cenově velice přijatelné zařízení, které lze pořídit i za 200Kč.

Jak funguje Powerbanka?

Protože se jedná jednoduše řečeno o většinou Li-Pol/Li-ion baterii v umělé krabičce s výstupy, tak funguje stejně, jako dobíjecí baterie. Prostě powerbanku dobijete přes elektrickou zásuvku a následně si uchová svou energii (Ps: postupem času přirozeně část procent energie ztratí, jako každá baterie). Následně když se vám vybije vaše zařízení, jako tablet, telefon, atd. ho připojíte k powerbance nejčastěji přes USB rozhraní, či adaptér na microUSB a dobijete si telefon energií z powerbanky a nepotřebujete mít po ruce zásuvku s elektřinou.

Tip: Skvěle se hodí na cesty do přírody, stanování, cestování autobusem, vlakem, na pracovní cesty atd.

Jak vybrat Powerbanku?

Vybírejte podle jejích parametrů:

  • Hlavním parametrem je kapacita uváděná v mAh. Čím má větší kapacitu tím je dražší logicky. Doporučuji vybírat takovou, aby dokázala nabít váš telefon, alespoň 2x.
  • Neméně důležitým parametrem je výstupní proud udávaný v A (Ampérech). Nejčastěji se setkáte verzemi 1A a 2.1A.  Verze s 1A stačí pro dobíjení mobilních telefonů, pokud chcete dobíjet i tablet je třeba powerbanka i s 2.1A výstupem.
  • Výstupní konektor: nejčastěji microUSB, USB
  • Doba nabíjení
  • Led indikátory nabíjení
  • Přepěťová ochrana
  • Hmotnost + rozměry

Poznámka: Pokud potřebujete vypočítat, kolikrát dobije powerbanka váš telefon, či tablet. Zjistěte si kapacitu baterie vašeho telefonu a tou vydělte kapacitu power banky a dostanete číslo kolikrát dokáže vaše powerbanka dobít telefon.

Powerbanky seženete v každých obchodech s elektronikou, včetně internetových eshopů, jako je Alza, Mironet, Mall, atd. kde jich mají v nabídce desítky. 

Můžete přeskočit na konec a zanechat odpověď. Ping není v současnosti povolena.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup