Jak zrychlit počítač pomocí TuneUp Utilities

Jak zrychlit počítač pomocí TuneUp Utilities

TuneUp Utilities je skvělá aplikace s mnohaletou historií. Česká firma AVG, kterou zná každý díky antivirovému programu, nedávno koupila společnost vyvíjející TuneUp Utilities, proto dnes již tuto aplikaci najdete především pod názvem AVG TuneUp. Jedná se o totožné aplikace.

Zrychlení Windows pomocí TuneUP:

TuneUp obsahuje desítky nástrojů, díky kterým můžete zrychlit váš počítač, či si ho přizpůsobit podle sebe, nebo důkladně skartovat dokumenty, aby nešly obnovit.

TuneUp zrychlení spuštění Windows:

S TuneUp dokážete zrychlit start systému o několik desítek vteřin. Existuje proto nástroj Optimalizace startu a vypnutí systému. Který se vás nejdříve zeptá, jestli s počítačem přistupujete do firemní sítě. Následně se spustí a automaticky vám navrhne doporučení, pomocí kterých zrychlíte start systému. Většinou se jedná o deaktivaci spouštění aplikací při startu systému, či nějaké nepotřebné systémové služby, které se při startu spouští.

Pokud vás zajímají všechny aplikace, které se spouští při startu systému, tak v uvítacím centru aplikace TuneUp klikněte na nástroj Deaktivovat programy po spuštění. Spustí se vám okno TuneUp Manažer po spuštění. Zde uvidíte všechny aplikace a jejich priority. Zde můžete ručně zapínat, nebo vypínat jejich spouštění při startu systému.

TuneUp zrychlení systému Windows:

1. TuneUp Deaktivace programů

Tento krok můžete provést například pomocí kliknutí v uvítacím centru aplikace na Deaktivovat programy. Po otevření nového okna se vám ukáží všechny aplikace a jejich zátěž na systém. Uvidíte které aplikace jsou spuštěné zbytečně a zpomalují systém. Ty můžete vypnout a docílíte zrychlení systému nejen při chodu, ale i vypínání počítače proběhne mnohem rychleji.

2. TuneUp režim optimalizace

TuneUp má 3 základní režimy, pro optimalizaci chodu systému:

  1. Ekonomický, který se zaměřuje na nízkou spotřebu elektřiny a vyšší výdrž baterie.
  2. Normální klasický režim není třeba nic dodávat.
  3. Turbo režim je asi nejlepší funkcí, jakou TuneUp má. Dokáže znatelně zrychlit váš systém, díky optimalizaci pro výkon. Pokud máte Windows 7, tak změní Motiv Aero, na klasický s nastavením minimálních grafických efektů. Čímž docílí vyšší výkon systému. Také dokáže vypnout nepotřebné funkce systému. Záleží, jak si tento Turbo režim nakonfigurujete.

3. TuneUp Úklid 1 kliknutím

Při instalaci aplikace se vám na ploše vytvoří nejen ikona aplikace TuneUp, ale i její nástroj Úklid 1 kliknutím, který po spuštění dokáže kompletně vyčistit váš systém.  Pročistí váš registr a případně ho defragmentuje. Dále odebere neplatné zástupce z odinstalovaných programů, či smazaných souborů. Vyčistí Windows a programy, včetně vyčištění internetového prohlížeče. Dokáže optimalizovat start a vypnutí systému a defragmentovat pevný disk, pokud je fragmentován.

Závěr:
Aplikaci si můžete vyzkoušet zdarma a následně pokud se vám zalíbí zakoupit za cenu okolo 800Kč.

 

Můžete přeskočit na konec a zanechat odpověď. Ping není v současnosti povolena.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup