Windows Phone Hlasová asistentka Cortana

Windows Phone

 Hlasová asistentka Cortana

S příchodem Windows Phone 8.1 představil Microsoft i svou vlastní hlasovou asistentku právě pro operační systém Windows Phone.  Jedná se o obdobu hlasové asistentky Siry v Apple iOS. Hlasová asistentka Cortana je aktuálně v Beta verzi, ale mohou se na ní těšit všichni majitelé chytrých telefonů s aktuálním operačním systémem Windows Phone 8, protože všechny telefony s touto verzí systému dostanou okolo léta aktualizaci na nový systém Windows Phone 8.1, kterého je právě Cortana součástí.

Hlasová asistentka dostala jméno Cortana, podle fiktivní umělé inteligentní postavy z oblíbené hry Halo. Což je velice chytrý tah. Cortana může přilákat všechny milovníky hry Halo a těch jsou po světě miliony a také jo dává hlasové asistence i jakousi vlastní osobnost.

Co umí hlasová asistentka Cortana?

Jak jsem již zmínil nutno brát v potaz, že se stále jedná o Beta verzi a i přesto už Cortana umí mnoho věcí napříč celým Windows Phone operačním systémem.

Velkou výhodou Cortany je, že se umí učit. Podle vaší práce s telefonem a vyhledávání a dalších parametrů vám pak dá odpovědi na vaše otázky s přihlédnutím na vaše zájmy a další věci, díky čemuž budou výsledky mnohem přesnější a dá se říci, že na každém mobilu může být Cortana svým způsobem originální. Pokud se obáváte šmírování emailů a všech dokumentů a vašeho chování v telefonu právě prostřednictvím Cortany tak nemusíte mít obavy. Podle vyjádření Microsoftu tyto informace nebudou posílány nikam z vašeho telefonu.

Cortana umí zatím pouze anglický jazyk.

Příklady co Cortana aktuálně umí:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

 

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup