Jak vyhledávat na Google

Jak vyhledávat na Google

Google v dnešní době nabízí nespočet možností a kritérií, pro ještě přesnější vyhledávání, nežli je prosté zadání „hledaného slova“. Je veliká škoda, že většina lidí o těchto funkcích vyhledávače a možností vůbec netuší a tak bych vás rád seznámil s pár „triky“, jak lépe a přesně vyhledávat na Google.

Prohledávání stránek s Google

Google umí vyhledávat nejen na celém internetu, ale i na jednotlivých stránkách a nabídnout vám výsledek pouze ze zadané internetové stránky.

Příkazy pro vyhledávání na stránkách:

  • site:   

Pokud zadáte tento výraz a za něj adresu stránek, které chcete prohledat například: site:svetwebu.cz . Google vám zobrazí všechny zaindexované články z těchto stránek.

  • site: adresa_stranek.koncovka VYHLEDÁVANÉ SLOVO

Pokud zadáte tento výraz tak Google prohledá zadané stránky a najde v nich podstránky/články, kde se vyskytuje vyhledávané slovo. Například site:svetwebu.cz ANDROID. Google zobrazí odkazy na všechny články z těchto stránek obsahující slovo Android.

Příkazy pro vyhledávání na doménách první třídy:

 Pomocí příkazu site: nemusíte jen prohledávat určité stránky, ale můžete Google specifikovat i na jaké národní/nadnárodní doméně stránky se musejí nacházet například: .eu, .cz, .com , .info
Příklad: site: .com
Google zobrazí pouze stránky nacházející se na .com doméně.

Vyhledávání konkrétní fráze na Google

Pokud potřebujete vyhledat přesné slovní spojení, aby se vyskytovalo celé, tedy ne jen nějaké slovo z hledaného výrazu musíte použít uvozovky:

  • „hledané slovo“

Pokud použijete uvozovky Google najde pouze ty stránky, kde se vyskytuje celé slovní spojení.

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup