Nokia Asha 230 recenze

Nokia Asha 230 recenze

Nokia představila nový telefon do své střídy Asha, která není ani hloupý a ani chytrý telefon. Třída Asha se zaměřuje na nízkou třídu telefonů a zakládá si na ceně. Ovšem v dnešní ceně, kromě malé ceny nabízí ale i opravdu slušné možnosti, které jsou pro spoustu lidí více než dostačující, pokud nechtějí obyčejný hloupý mobil bez dotykové obrazovky ale chtějí dotykový mobil s různými funkcemi a internetem a v neposlední řadě velkému propojení se sociálními sítěmi.

Velká výhoda, kterou oceňují všichni majitelé Asha telefonů je FastLane, jedná se o komplexní seznam novinek (notifikací) z celého systému například her, aplikací, sociálních sítí, kde je velký důraz na integraci Facebooku.

Rád bych zmínil podporu  WhatsApp, která je v dnešní době velice populární a lze s ní ušetřit mnoho peněz za sms.

Asha 230 podporuje a umožňuje takzvaný Glance Screen,  jedná se o rychlý přehled mnoha informací například času, kdo má narozeniny, nové zprávy, nové události na Facebooku a mnoho dalšího. Rozdíl oproti klasické úvodní obrazovce je v tom, že se nám to zobrazuje po celou dobu na displeji a nemusíme ho „zapínat“ neboli rozsvěcovat. Této funkce by si majitelé Asha mobilů měli vážit, poněvadž jí nemají dostupné ani některé Nokia Lumia chytré telefony například Lumia 520.

Co se týče provedení tak Nokia Asha 230 má: 2,8″ palcový  TFT LCD displej s rozlišením 320×240 pixelů. Asha 230 má také fotoaparát, který je spíše symbolický s 1,2MP a možností natáčet video v kvalitě 320×240. Samozřejmostí je Bluetooth verze 3, což je dostačující.

Nokia Asha má  microUSB, dále se jedná o dualSIM mobil, takže nabízí možnost dvou microSIM karet, což je velká výhoda například, pokud chcete telefon využívat, jak pro soukromé tak firemní použití.

Základní kapacitu mobilu si můžete rozšířit microSDHC paměťovou kartou až do kapacity 32GB.

Asha 230 se bude prodávat v šesti barevných provedení: světle červená, světle zelená, černý, azurová, bílá a žlutá. Hmotnost telefonu je  89.3 g a

Cena telefonu Nokia ASHA 230 by měla být v rozmezí 1300-1500Kč. 

Výdrž baterie:

  • výdrž v pohotovostním režimu 33 dní,
  • maximální výdrž hovoru: 11 h
  • maximální výdrž přehrávání hudby: 42 h
YouTube Preview Image
Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup