Jak vyměňovat odkazy

Jak vyměňovat odkazy

Výměna odkazů je velice složitý a časově náročný proces, proto je třeba si hned na začátku říci zda to má smyl. U výměny odkazů je důležité i to po úspěšné výměně si odkaz hlídat, zda jsou stránky odkazujícího funkční a odkaz je aktivní.

Výměna odkazů musí být pro vás výhodná

Nad čím se zamyslet, než napíšete email s návrhem:

  1. Zpětný odkaz musí být pro vás výhodný. Stránky, které na vás odkazují musí mít minimálně stejný, či větší PageRank, Srank atd.
  2. Zjistěte, kde se nachází zpětné odkazy, protože často se stává, že je strčí do podstránky typu: partneři, kde je dalších 30 odkazů. Tím to pro vás ztrácí smysl.
  3. U výměny odkazů si dejte velký pozor na to s kým odkaz vyměňujete, aby ste místo kvalitního zpětného odkazu nedostali BadRank. O BadRanku se dočtete zde: BadRank .
  4. Nepište zbytečně majitelům stránek s většími Ranky třeba o 2hodnoty. Ztrácíte čas, protože oni přemýšlí stejně jako vy získat výhodný odkaz.

Jak napsat Email:

Kontaktní email, kdy žádáte o výměnu odkazů musí mít určitou formu a styl, protože už to o vás lecos vypovídá, takže se zdržte emailů tipu: „Čau kémo mám stránky xy vyměníme spolu odkaz?“

  1. Nezapomeňte na PŘEDMĚT většina lidí emaily bez předmětu nečte.  Předmět může vypadat: Návrh na výměnu odkazu.
  2. Je slušné pozdravení Dobrý den atd.
  3. Vlastní obsah. Zde budete navrhovat výměnu odkazu. Krátce popište své stránky a i jejich SEO hodnoty S-rank,PageRank atd. a nezapomeňte uvést URL adresu stránek.
  4. Email zakončete například S pozdravem administrátor svetwebu.cz

Ujistěte se po úspěšné výměně zda váš odkaz nemá hodnotu nofollow, pokud ano výměnu zrušte odkaz by pro vás byl bezvýznamný.

Jak si ohlídat zpětné odkazy:

Je důležité si hlídat, zda odkazy jsou funkční a na stránkách odkazujícího se stále nachází a nesmazal je, k tomu slouží různé nástroje, kam zadáte URL adresu, kde by se odkaz měl nacházet a zadáte vaší adresu a nástroj vám ukáže zda se na nich odkazy nachází, či ne.

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup